• Lorem ipsum

Donderdag 21 februari | 19.00 – 21.30 uur | Pietershof meets Nicolas Morin

5 Feb 2019
door Ivar

Proeverij met Albert Meijer (eigenaar en wijnmaker van Pietershof) met wijnen van Pietershof uit België en Nicolas Morin uit de Bourgogne.

We proeven een fraaie serie wijnen van Pietershof en Nicolas Morin onder begeleiding van Albert Meijer. De chardonnay, de pinot blanc én het vatmonster pinot noir leggen we langs de ‘meetlat’ van de fantastische Bourgognes van Nicolas Morin. Wat zijn de verschillen? Zijn er overeenkomsten? Kan Pietershof het zelfde niveau halen in de toekomst? Albert Meijer komt vaak bij Nicolas Morin en geeft vanavond antwoord op deze vragen.

Bijdrage in de kosten: € 25,-.

Locatie: Wijnhuis.Amsterdam.

Datum: donderdag 21 februari.

Tijd 19.00 – 21.30 uur.

Beperkte inschrijving. Maximaal 15 personen. Geef je snel op via [email protected] of beter nog bel Ivar voor je reservering: 0653325401. Vol is vol.

Over Pietershof
Na vele tropenjaren als gespecialiseerd cardioloog realiseerde de nederlander Albert Meijer zich dat zijn liefde voor het wijnvak steeds sterker werd. Een kleine wijngaard achter zijn woonhuis in Maastricht  bleek te klein voor zijn ambities.  Na een stage-periode bij zijn vriend Jules Nijst van domein de Wijngaardsberg te Uletsraten (nl) wilde hij gaan voor het echte werk en dat duldde geen uitstel meer. Ook cardiologen hebben niet het eeuwige leven. Hij nam in 2015 Wijndomein Pietershof over. En met succes. De wijnen van Pietershof worden gezien als het beste (Samen met o.a. Genoels Elderen en Aldeneyk) wat België te bieden heeft. Pietershof ligt net over de Nederlandse grens bij het gehucht de Plank.

Over Nicolas Morin
Nicolas Morin is een soort ‘druivenfluisteraar’. Oorspronkelijk komt hij uit de champagne regio. Hij heeft geen wijngaarden maar koopt (alleen uit biologisch bewerkte wijngaarden) druiven van bevriende collega wijnmakers. Zijn Bourgogne-wijnen zijn eigenlijk ‘puur-natuur’. De druiven zijn bio, hij gebruikt geen pompen, gebruikt hele trossen bij de vergisting en filtert niet of zeer beperkt. Kortom: hij grijpt zo min mogelijk in tijdens het proces van druif naar wijn. En dat kan je proeven – denken wij. Elegantie, balans, spanning, energie…. Hele gave wijnen voor de liefhebber. Bijna alle wijnen zonder toegevoegde sulfiet of met slechts enkele milligrammen sulfiet per liter.

 

Tot de 21e!

Beste wijngroet, Ivar, Jacco, Peter en Albert

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »