Delen
Deel dit product
Uw review toevoegen
Beoordeel Teroldego ‘Foradori’ 2016

Teroldego ‘Foradori’ 2016

€22,50
Ongefilterd, 12 maanden rijping in cementen tanks en houten vaten. Totaal sulfietgehalte slechts 32 mg/L.
  • Bestel 1 voor €19,95 per stuk en bespaar 11%
  • Bestel 6 voor €18,50 per stuk en bespaar 18%
Wijnwinkel in Amsterdam en webshop. Veel bio(dynamische) wijnen. Onafhankelijk..
  • onafhankelijke selectie van wijnen
    Wij verkopen alleen de dranken waar we blij van worden!
  • Vandaag voor 17.00 uur besteld?
    Dan gaat het PostNL pakket vandaag op de post (di,wo,do,vr,za).
  • Vragen over deze wijn?
    We zijn bereikbaar op +31207220072
  • Bestellen
    Veilig online bestellen, zowel met als zonder account.
Beschrijving

The fruit is harvested by hand, destemmed with some whole clusters left intact (varies by vintage) and fermented spontaneously with indigenous yeasts and with no sulfur (until racking and bottling).

The Campo Rotaliano is a well-demarcated geographical area, a sort of recess of the Adige Valley tucked between the mountains. Its history and origin are closely tied to the Noce River, which, over the centuries, has deposited huge quantities of limestone, granite and porphyry debris. Within
this small plain, depending on the soil composition, various micro zones can be distinguished, bearing various names given by the local vintners. The wines from the vineyards with a predominantly sandy soil are blended to give our “Foradori” wine.
Name: Foradori Teroldego Vigneti delle Dolomiti IGT
Grape variety: Teroldego
Location of vineyards: Campazzi, Settepergole and other sites, Mezzolombardo
Size of vineyards: various single sites, in total 10 hectares
Soil: alluvial soils with sand and gravel
Fermentation: in cement tank
Aging: 12 months in wood and cement tank
Annual Production: 50,000 bottles

Producent Azienda Foradori
Herkomst (plaats, regio,land) Trento, Trentino, Italië
Classificatie IGT Vigneti delle Dolomiti
Type wijn rood
Druivensoort(en) teroldego
Alcoholpercentage 12,5
Zuren per liter
Restsuiker per liter
Werkwijze / opvoeding fermentatie in cement, 12 maanden opvoeding op oud hout
Teelt Biodynamisch (Demeter)
Allergeen bevat (zeer beperkt) sulfiet
Samenstelling bodem alluviaal, zand en gravel.
Combinatie primi piatti, alles met tomaat en paté en worst.
Wanneer drinken? nu - 2016