- Lorem ipsum
WEINGUT CARL KOCH
Apotheker en uitvinder Friedrich Koch legde in 1833 met de aankoop van de eerste percelen de eerste fundamenten voor het wijnhuis Carl Koch. Zijn zoon Carl Koch, burgemeester van Oppenheim, leidde het aan het eind van de 19e eeuw tot de hedendaagse omvang. Het landgoed is in handen van de zevende generatie van de familie, sinds 2009 is Paul Berkes de eigenaar. 80% van de 12 ha wijngaarden liggen op de hoogst geclassificeerde hellingen boven Oppenheim en Dienheim. Sinds 2010 worden de percelen biologisch verbouwd.
Wijnmaker en algemeen verantwoordelijke wijnmaker Agustin komt oorspronkelijk uit Argentinië. Hij heeft ook gewoond en gewerkt in de VS, Italië en Nieuw-Zeeland. Na zijn studie en enige ervaring in de biologische wijnbouw in Mendoza, werkte en studeerde hij verder in Noord-Italië, waar hij zich specialiseerde in koelklimaatwijnbouw. In Rheingau werkte hij voor Kloster Eberbach´s Domäne Assmanshausen, en sinds 2018 is Agustin toegewijd aan het creëren van wijnen van wereldklasse bij Carl Koch, met toevoeging van een reeks natuurlijke wijnen.