Delen
Deel dit product
Uw review toevoegen
Beoordeel Konstantinopeler Kweepeersap

Konstantinopeler Kweepeersap

€5,00
Veel spanning in dit sap. Kweepeer of Quitte. Zalig pittig-fruitig met gave bitters.
Wijnwinkel in Amsterdam en webshop. Veel bio(dynamische) wijnen. Onafhankelijk..
  • onafhankelijke selectie van wijnen
    Wij verkopen alleen de dranken waar we blij van worden!
  • Vandaag voor 17.00 uur besteld?
    Dan gaat het PostNL pakket vandaag op de post (di,wo,do,vr,za).
  • Vragen over deze wijn?
    We zijn bereikbaar op +31207220072
  • Bestellen
    Veilig online bestellen, zowel met als zonder account.
Beschrijving

De kweepeer of kweeappel (Cydonia oblonga) is een boomsoort uit de rozenfamilie (Rosaceae) en is verwant aan de appel, de peer en de lijsterbes. De soort komt oorspronkelijk uit het gebied rondom de Kaspische Zee en de vrucht is algemeen bekend in veel landen, vooral in de zuidelijke landen van Europa en in Japan. In enkele oude boomgaarden aan de Neder-Rijn en in het Münsterland zijn enkele oude rassen bewaard gebleven. De vruchten van deze tot 60 jaar oude bomen zijn smaakvoller dan ooit. Probeer ‘ m. Toch anders dan appel of peer.

Romana Echensperger / Master of Wine: "Het sap glanst schitterend en goudgeel in het glas. Het boeket is zeer complex en toont aroma's van rijpe citroenen, gekonfijte gember, rijpe peren en een hint van jasmijn, anijs, citroenmelisse en vers gemaaid gras. In de mond toont de fijne zoetheid, die eindigt, dankzij de frisse zuren en fijne tannines in een aangename, droge afdronk. In de finish een subtiel zout component en aroma's van kweepeer, jasmijn en munt.

Het sap kan het beste puur worden gedronken. Als je echt wilt, kun je het 1: 1 mengen met bruisend water. Dan wordt het boeket meer ingetogen en verdwijnt de zoetheid naar de achtergrond. In de mond worden de aroma's van rijpe citroenen en witte bloemen benadrukt.

Het sap is bij uitstek geschikt ter begeleiding van fijne visgerechten zoals gebakken snoekbaars op gestoofde mosterdsaus en komkommer. Ook heerlijk bij fijne vleesgerechten, zoals gekookt rundvlees of Saltimbocca met parmaham en salie. Met zijn gepolijste karakter en een medium-body, kan de appel kweepeer worden gecombineerd zoals wit bordeaux, bij bijvoorbeeld schaaldieren, truffelparelhoenborst of edele vis zoals tarbot."