Anne & Jean-Francois Ganevat

Jean-François Ganevat is voor veel wijnliefhebbers misschien nog een relatief onbekende naam. Toch is hij één van de beste 'vin naturel' wijnmakers op deze aarbol. Een andere topper is Elisabetta Foradori - ook in het assortiment. De wijnen van Ganevat worden gemaakt van veel verschillende soorten druiven. Naast bekende soorten is hier in de Jura ook ruimte voor trousseau, poulsard, savagnin, petit béclan en nog veel meer onbekende soorten.

De wijnen worden opgevoed op gebruikt hout en gaat zonder ingrijpen of toevoegingen (ook geen sulfiet) op de fles. Dan pas wordt een verwaarloosbare hoeveelheid sulfiet toegevoegd.

Ganevat wil wijn van druivensap en zegt hierover: ‘Ik wil sap van gefermenteerd fruit maken, dat smaakt naar waar het vandaan komt en is 100% drinkbaar’.

Het zijn oerwijnen die bulken van de energie. Probeer eens een fles Poulprix, Cuvée Madelon of Toute Beaute.

 

Poulprix Vin de France 2018
€29,00
UITVERKOCHT.